Pneutec

Pneutec heeft ruim 35 jaar ervaring op het gebied van Material Handling oplossingen door middel van pneumatiek en vacuümtechniek en is al decennialang Strategic Partner van onder andere Piab en Pneumax. Pneutec voegt hier een eigen kennis- en engineeringsorganisatie aan toe. Door deze krachten te combineren wordt voor elk vraagstuk, hoe complex dan ook, een oplossing gevonden.

Op de Nationale Cobot Dag 2023 toont Pneutec onder andere de innovatieve end of arm tooling van Piab op het gebied van vacuüm robotic gripping en vacuüm automation zoals de kenos safe light, kenos kcs en mini cobot gripper.

Kenos safe & light

De Kenos® Safe&Light – KSL is een lichtgewicht, robuuste vacuüm foamgripper voor palletiseren in uitdagende en stoffige omgevingen. Met UR-cap voor UR cobots is het een plug-and-play oplossing. De KSL kan tot 59 kg tillen en heeft interne of externe vacuüm generatie en optionele cobot/ robot interface.

Kenos KCS

De Kenos KCS cobot grijper is dé oplossing voor een snelle en efficiënte automatisering van pick and place, verpakking en handling. De KCS is uitgerust met de geïntegreerde COAX® SX-cartridgesysteem, waardoor deze grijper zelfs bij lage of fluctuerende druk optimale prestaties levert. Een must-have voor de verpakkingsindustrie!

Mini cobot grijper

De Mini Cobot Grijper (MCG) van Piab is één van de lichtste cobot-grijpers ter wereld. Met slechts 270 gram tilt het tot 5 kilogram en is het gemakkelijk aan te passen aan verschillende toepassingen dankzij de Quick-Click Tool Changer en verschillende adapterplaten

Bezoek onze website voor meer informatie: pneutec.nl

Of neem meteen contact op met een van onze applicatie specialisten!

Volg ons op LinkedIn voor de nieuwste ontwikkelingen in de material handling branche.